Containere frigorifice

Containere frigorifice

Containerele frigorifice au in componenta lor elemente de congelare si refrigerare, care ajuta la pastrarea in conditii bune a marfii pe durata transportuluiatat pentru marfa perisabila cat si pentru cea neperisabila.

Un avantaj important al acetor containere frigorifice, este ca transportul este unul de o calitate foarte buna, din cauza temperaturii care poate fi reglata intre -25oC si 25oC indeplinind cu brio necesitatile clientilor dar si mai important a marfii transportate. Cu ajutorul acestor containere se poate trasporta marfa ca produse din carne sau mezeluri , lactate si legume pana la produse chimice care necesita o temperature exacta de pastrate pe durata transportului pentru ca aceste marfuri sa nu-si piarda din proprietati.

Containerele frigorifice care sunt cele mai des folosite sunt containerele care au anexate unitati de racire complete, avand control privind temperatura din interiorul containerului frigorific.

In momentul cand containerele frigorifice sunt transportate pe cale navala cand se incarca acestea sunt conectate la o sursa de current electric pentru a fi functional, dar atunci cand transportul este rutier containerul frigorific se concteaza la un generator electric trifazic.

In momentul in care se incarca containerele pe oricare din posibilitati  acestea trebuie sa se faca corect  pentru a mentine temperatura din interiorul containerelor constanta.

Aerul care circula in interiorul containerului frigorific, este reglat prin intermediul unui condensator care incalzeste sau raceste aerul, dupa care acesta este eliberat in spatial containerului circuland de jos in sus sau chiar pe sub marfa care este transportata la temperature necesara.

Pentru ca spatiul interior al containerului sa beneficieze de o ventilare corecta se impune o inaltime maxima care lasa aerul sa treaca sip e deasupra produselor/marfii transportate.

De cele mai multe ori containerele frigorifice au in dotare un ecran de control pozitionat pe exterior astfel incat sa se poata controla temperature necesara.

Motivele pentru care mai RECE ESTE MAI AVANTOJOS sunt:

  • Posibilitatea de degradare a produselor transportate este redusa;
  • Depozitarea produselor in stare congelata mareste durata de viata a acestora,
  • Produsele transportate isi mentin caracteristicile pe timpul congelarii.